Stávková aféra má prvých obvinených, polícia zatkla 12 futbalistov

12.09.2013 Celý región


Praha (TASR) - Česká protikorupčná polícia obvinila dvanásť súčasných a bývalých futbalistov z podplácania a prijímania úplatkov v rámci stávkového škandálu. Pri odhaľovaní kauzy spolupracuje polícia ČR aj so slovenskými kolegami pre podozrenie, že do aféry sú zrejme zaplatené osoby zo Slovenska.

Špeciálna policajná zložka zahájila urýchlené pátranie a od stredajšieho večera zadržala prvých podozrivých. "Na rôznych miestach Českej republiky prišlo k zadržaniu dvanástich osôb a zároveň viac ako dvadsať ďalších sme vyzvali k podaniu vysvetlenia. Kriminalisti vykonali navyše 15 domových prehliadok a prehliadok iných priestorov," píše sa v policajnej správe. Mená obvinených zatiaľ nie sú konkretizované.

Z klubov najvyššej futbalovej súťaže Gambrinus ligy potvrdili prítomnosť polície v klube len FK Teplice. Podľa ďalších informácií spadá však vlna obvinenia na niektorých hráčov Roudnice nad Labem či Strakoníc a zapojení by mali byť aj hráči z Ústi nad Labem. Medzi skupinou zatknutých by sa mal nachádzať aj Jan Halama z Českých Budějovíc, ktorý v minulosti v Strakoniciach pôsobil. V súčasnosti obliekal dres Bohemiansu Praha.
 

Vyberte región